Tanuljunk együtt, egyre jobban! 7.

Hatékony otthoni tanulás…

Kedves agykontrollos tanítványaim, otthon tanuló gyerekek!

A hét elején arra kértelek benneteket, hogy nézzétek át az eddig küldött írásaimat. Örülnék nagyon, ha segítségükkel, az otthoni tanulás időszakában, új, jó tanulási szokásokat tudnátok kialakítani.

A mai alkalommal az iskolából küldött feladatsorok sikeres, gyors és pontos megoldásához, esetleg dolgozatok megírásához szeretnék hatékony segítséget nyújtani.
Ha elvégezted a gyerekagykontroll tanfolyamot, akkor arra biztatlak, mindenképp használd a 3 ujj technikát. Tudod, ez gyors segítség ahhoz, hogy agyadat zseniműködésre állíts át.

Érdemes, az agykontroll munkafüzet segítségével átismételni a technika lépéseit.
Ezután dolgozatok és feladatsorok esetén sorban, pontosan olvasd el a kérdéseket. Figyeld meg mi a feladat. Amelyik kérdésre azonnal tudod a válasz, írd be.
Dicsérd meg magad. Örülj minden jó válasznak.
A matematikai szöveges feladatokat kérlek, pontosan olvasd el.
Írd ki az adatokat. Figyeld meg, mi a kérdés, mire vár választ tőled ez a feladat. Ha megértetted, láss neki, írd le a megoldás folyamatát. Végül, írj választ is a kérdésre.
Agyad úgy dolgozik, ha egy kérdést felteszel neki, keresi a választ rá. Úgy, mint a számítógéped. Adj egy kis időt neki. A keresés ideje alatt, – ha nem érkezik meg azonnal a válasz- oldj meg olyan feladatokat, melyek könnyen mennek, sikert adnak.
Ezután olvad el másodszor is a megválaszolatlan kérdést, kérdéseket.
Agykontrollosként ehhez már használd a 3 ujj technikát.
Várj egy kicsit. Többször hallottam már gyerekektől, ha több idejük lenne gondolkodni, több kérdésre tudnának jó választ adni. Emlékeztesd magad, csak nyugodtan, most van időm.
Írd be a választ.
Ha még mindig van megválaszolatlan kérdés, azt harmadszor is olvasd el pontosan. A 3 ujj technika itt is hasznos segítség. Figyeld az első gondolatodat. Az általában jó válasz. Ellenőrizd le tudásodat.
Meglátod, gyorsabban és jobb kedvvel dolgozol majd a feladatsorokon, mint eddig. Örülj minden sikeres megoldásnak.

Akkor tudsz jól dolgozni, ha munkádat a felfedezés öröme kíséri.

Kívánok jó munkát neked, és nagyon jó egészséget!

Szeretettel, Erika