Nemsokára elsős leszek!

első nap a suliban

„ A tehetség ma gyakran a hiperaktivitás álarcában jelenik meg.
A világ leggyorsabb állata a gepárd, 110 km/ órás sebességgel tud futni.
A lusta oroszlán szemszögéből minden gepárd hiperaktív”
Dr. Ranschburg Jenő gyermekpszichológus

Számtalan családban hosszas töprengés, vívódás előzi meg az iskolakezdés évét. Vajon menjen iskolába a gyerekem? Hova? Mi lenne a számára legjobb hely? Melyik tanító néni lenne a legjobb az ő egyéniségéhez? Iskolaérett a gyerekem? Okos, de bírni fogja? Számtalan hasonló kérdéssel találkoztam az elmúlt években.

A szülők számára nagyon komoly feladat ez, a gyerekek számára pedig ez az első év, amikor olyan intézménybe kerülnek, ahol a teljesítményük alapján ítélik meg őket. Napjainkban nagyon sokan megértették, hogy érdemes lelkileg is felkészülni az előttük álló tanév feladataira. Ebben nyújt segítséget az agykontroll gyerekeknek és szülőknek egyaránt.

A nyár végi és tanév eleji agykontroll tanfolyamokon ezért koncentráltabban foglalkozunk azzal, hogy a gyerekek nyugodtabbak, összeszedettebbek legyenek, jobban tudjanak figyelni az órán. Arra irányítjuk a figyelmünket, hogy tudják kezelni a felmerülő stresszes helyzeteket, magabiztosabbak, nyugodtabbak legyenek. Ezenkívül dolgozunk azon is, hogy új környezetben jó barátságokat tudjanak kialakítani, türelmesebbek legyenek és jó eredményeket érjenek el.

Íme segítségképpen néhány további olvasmány azoknak, akiket éppen a fenti kérdések foglalkoztatnak:

1. Az iskolakezdés nehézségei
2. Útikalauz iskolakezdéshez
3. Három fontos tanács a pszichológustól!
4. Mit jelent az iskolaérettség?

Szeretnél a tanfolyamokról többet megtudni?
TANFOLYAMOK GYEREKEKNEK