Csizmás Kandúr és Fabatka

Nyárzáró agykontroll tanfolyam

Nyárzáró agykontroll tanfolyamok gyerekeknek

Bár a gyermekagykontroll tanfolyamok mindig hasonló felépítést követnek, oktatónként, a csoport életkorát követve, vagy a gyerekek igényének megfelelően módosulhat a tananyag. A nyári tanfolyamokon igyekeztem figyelmet szentelni annak, hogy az alapok mellett gyerekek megtanulják azokat a technikákat, amelyek segítségével valóban ki tudják használni a nyár adta lehetőségeket. Fontosnak tartom, hogy a rendelkezésükre álló időben valóban pihenni tudjanak. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű nyugodt alvás, a stresszmentes időtöltés, az aktív testmozgás és a megfelelő táplálkozás. Ez a legalkalmasabb időszak arra is, hogy lassan megalapozódjanak bennük az elkövetkező évi célok és lassan megtalálják, hogy mi az az érdeklődési terület, hobbi, sportág ami igazán boldoggá teszi és megerősíti őket.

Hamarosan itt az utolsó júliusi tanfolyam, amely a Szebb Életért Központban lesz. Ilyenkor gyakran tekintek vissza az évre, hiszen szeptemberben az iskolakezdéssel együtt újabb kihívás veszi kezdetét. Idén, egyik kedvenc helyszínem, a győri Gyermekek Házában tartott tanfolyamok mellett néhány kiváló tanfolyamszervezővel dolgozhattam új helyszíneken, többek között Lipóton, Budapesten és Albertirsán is.  Egy gyerekbarát, szép helyszín rengeteget tesz hozzá a tanfolyam hangulatához, így volt a Csizmás Kandúr játszóházban és az elmúlt hétvégén a Fabatka Gyermekházban is, ahol a nagy meleg ellenére is csodálatosan éreztük magunkat!

Stílszerű helyszínen, a Szebb Életért Központban tartom az évzáró agykontroll tanfolyamot, amelyet egy pár hetes szünet követ majd. Nyár végén, augusztus utolsó két hetében kezdődnek majd azok a kurzusok, amelyeken az iskolára való felkészülésé lesz a főszerep. Ahogy minden évben, ilyenkor annak szentelünk figyelmet, hogy a nyári időszakban szerzett élményeket és az eltöltött szünidőt egy aktív, hasznos munkaszakasz követhesse. Ezért nem csak tanulási technikákat tanulunk, hanem arra is fordítunk időt, hogy a gyerekek testi-lelki felkészülését segítsük az új tanév előtt.

Köszönöm a gyerekeknek és szülőknek, nagyszülőknek a tanfolyamokon eltöltött csodálatos pillanatokat és hálás vagyok szervezőimnek, hogy lehetővé tették őket. Jó, hogy vagytok!

Várlak Titeket a Szebb Életért Központban jövő héten vagy nyár végétől újra sok-sok izgalmas helyszínen!